Bild av Eye Doctor Premium förpackning

The Eye Doctor Premium är en antibakteriell värmekudde med fyllning av BodyBeads för behandling av tilltäppta ögonlockskörtlar (Meibomska körtlar) och inflammatoriska tillstånd på ögonlocken. Den värms upp i mikro eller vanlig ugn och placeras över slutna ögon i 10 minuter. Detta löser proppar i körtlarna så att nya, friska oljor kan släppas ut till tårfilmen.

The Eye Doctor Premium är lämplig för behandling av MGD, blefarit, torra ögon, vagel, Chalazion (ögonlockscystor) och sveda, smärta eller inflammation i ögonen.

Lägg Eye Doctor Premium platt i en ugnsfast form. Värm påsen i mikrovågsugnen på full effekt (vid 850/1000 W) i 15-30 sekunder. Uppvärmningstiden får inte överskridas. För att värmen inte ska koncentreras till vissa delar av masken ska Eye Doctor Premium omskakas före användning. Kontrollera alltid temperaturen på din Eye Doctor Premium innan du lägger den över ögonen genom att hålla den mot handledens insida. Om du känner att den är för varm, väntar du 1–2 minuter.

Lägg Eye Doctor Premium över dina slutna ögon i 7 – 10 minuter.

Massera ögonlocken.

Torka bort allt sekret med en ren servett eller en våtservett för ögonlock.

Om du vill värma upp i vanlig ugn: Hitta den diagonala öppningen på det svarta ytterfodralet och ta ut den inre påsen. Lägg den inre påsen plant på en ren ugnsfast tallrik i ugnen. Värm upp ugnen till 150° C (140° C i varmluftsugn) eller steg 2 i gasugn i 7 – 10 minuter (tillpassa tiden till din ugns effekt). Lägg tillbaka den inre påsen i ytterfodralet efter uppvärmningen.

Värmekudde fylld med BodyBeads, skyddad med SterilEyes.

Sterileyes är ett antibakteriellt skydd av masken. Klinisk dokumentation visar att det dödar 99,9% av bakterierna. Det patenterade ämnet är bundet till fibrerna i maskens material för att skydda ögonen mot potentiellt skadliga bakterier. Sterileyes skyddar också masken mot missfärgning, förlänger produktens livslängd och avlägsnar mikroorganismer som producerar fett och lipider som avger dålig lukt.

En förpackning innehåller 1 värmekudde.

The Eye Doctor Premium är tvättbar.

The Eye Doctor Premium har stor förmåga att ta upp värme; produkten kan användas mer än 500 gånger.

The Eye Doctor Premium är en medicinteknisk produkt.

Producent: The Body Doctor Ltd, Storbritanien. www.the-body-doctor.com

 

Läs ytterligare i produktens bipacksedel.